menu

Choose Pieter Groen

Waarom zou jij eigenlijk voor Pieter Groen kiezen? Er zijn zoveel middelbare scholen in de regio waar je uit kan kiezen. Dat weten we ook en we menen het oprecht als we zeggen: ‘ga daar ook kijken’. Het is namelijk belangrijk dat jij een school kiest waar je je straks op je gemak voelt en waar jij het beste uit jezelf kunt halen, want je zit er straks wel 4, 5 of 6 jaar iedere dag. Wij vinden natuurlijk dat wij de leukste en beste school in de regio zijn en dat willen we je graag vertellen tijdens onze evenementen (die vind je hier). Hieronder hebben we alvast een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

1

Je mag zelf kiezen welke academy jij wilt doen, je kan dus kiezen wat jij leuk vindt.

Als je bij ons school komt, mag je een Pieter Groen Academy kiezen. De Pieter Groen Academy is een vast blok met lessen in de week waarin je les krijgt in iets wat je gewoon leuk vindt. Dus geen les Nederlands of wiskunde maar extra sporten, musical of techniek. Op deze pagina kun je er alles over vinden.

2

Je moet echt voor tto kiezen want ...

Je kunt er op Pieter Groen ook voor kiezen om je lessen in het Engels te volgen, tweetalig onderwijs of tto noemen we dat. Je krijgt dan 39% (mavo) of meer dan 67% (havo en vwo) van je lessen in het Engels. Ben je benieuwd of dat iets voor jou is? We hebben een speciale tto avond waarin we jou en je ouders er alles over vertellen. Meld je ook aan

3

Het is toch veel leuker om Godsdienst te krijgen op je iPad dan uit een boek?

Als je op Pieter Groen start dan heb je een iPad nodig. De iPad is vervanging voor een aantal boeken maar ook worden er opdrachten op gemaakt, toetsen op afgenomen en leuke school gerelateerde games op gespeeld. Je rooster vind je ook in een speciale app op de iPad en dus ook of je bijvoorbeeld een keer het eerste uur vrij hebt en nog even heerlijk kan blijven liggen in je bed…

4

Met het project 'Jij de Baas' hebben mijn brugklasleerlingen vorig jaar veel geld opgehaald voor goede doelen, daar ben ik echt heel trots op!

Misschien heb je op je basisschool ook al themaweken. Die hebben we op Pieter Groen ook. Zo heb je de eerste week na de zomervakantie een introductieweek en later in het jaar ook de projectweken. In deze weken heb je geen gewone lessen volgens het rooster maar ga je in groepjes aan de slag met een bepaald onderwerp. Zo ga je tijdens het project ‘Jij de Baas’ een gaaf idee bedenken om geld op te halen voor een zelfgekozen doel en je gaat dat idee ook uitvoeren. Wij zijn nu al benieuwd naar jullie nieuwe ideeën!

5

Ik ben 16 jaar en ik kan al zeggen dat ik op een uitwisseling ben geweest naar Japan, dat is niet iets wat iedereen kan zeggen

Naast je gewone lessen in de lokalen (die natuurlijk heel leuk zijn ;-)) zijn er ook nóg leukere dingen die we op school doen. Zo bezoeken we toneelvoorstellingen en musea, organiseren we gave schoolfeesten, is er een fantastische gala-avond, heb je ieder jaar sportdagen en zijn er werkweken naar het buitenland. Ook tijdens de coronamaatregelen zorgen we ervoor dat er naast de lessen genoeg leuke dingen te doen zijn, want zo leer jij je klasgenootjes en de docenten echt goed kennen.

6

We vinden het belangrijk dat je de hulp krijgt die jij nodig hebt

Het kan zijn dat jij een beetje extra hulp nodig hebt bij het leren of omdat je even niet zo lekker in je vel zit. Geen probleem. Iedere klas heeft een eigen mentor. Bij hem of haar kunnen jij en je ouders terecht met al jullie vragen. Ook kan hij of zij jullie kennis laten maken met andere collega’s die je zouden kunnen helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld collega’s die leerlingen helpen met dyslexie of dyscalculie. 

7

De school lijkt heel groot maar zo voelt het eigenlijk na een tijdje al niet meer

Het gebouw van Pieter Groen is vrij groot, maar als je eenmaal weet hoe het in elkaar zit, dan is dat gevoel heel snel weg. De leerlingen van de sportklas laten je graag in dit filmpje zien hoe de school in elkaar zit. En weet alvast dat we een Noord- en Zuidkant hebben. In ‘de Noord’ (zo noemen we dat op school) zitten de leerlingen uit de onderbouw (klas 1 en 2) en in ‘de Zuid’ de leerlingen uit de bovenbouw. Ook tijdens de pauze zit je dus eigenlijk alleen met de leerlingen uit klas 1 en 2, dat is wel fijn om te weten toch?

8

Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt sinds ik op Pieter Groen zit

Tijdens een enquête die we hebben gehouden onder brugklassers bleek dat veel van hen het heel erg fijn vinden dat de school lekker dichtbij is. Want je (nieuwe) vrienden wonen dan lekker op fietsafstand en je kunt natuurlijk ’s ochtends iets langer in je bed blijven liggen…  

9

Op Pieter Groen krijg je les in het splinternieuwe Science Centre, waarin we de nieuwste vormen van onderwijs bieden in de bÈtavakken

In ons nieuwe Science Centre volg je in de brugklas het vak Science, ook de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie worden gegeven in deze mooie, grote ruimte. Het Science Centre is voorzien van allerlei nieuwe technologie en een heus laboratorium. Zie jij jezelf al staan in zo’n witte jas?

10

Sommige leerlingen zijn heel zenuwachtig voor hun eerste toets, ik ben daarom zo blij dat we hier afspraken over hebben bij ons op school zodat ze eerst goed kunnen wennen

Tot en met de herfstvakantie nemen we de tijd om te zorgen dat je je thuis voelt op school. We geven zo bijvoorbeeld nog niet zoveel huiswerk op in deze weken, zodat je kan wennen aan het feit dat je eigenlijk wel elke dag huiswerk hebt. Daarnaast krijg je die weken nog niet zoveel toetsen en kan je geen lager cijfer dan een 5 halen.

Tijdens de mentorlessen wordt er ook veel tijd besteed aan het leren kennen van je klas en helpen de mentoren je bij alle vragen die je hebt.

11

Ook als je niet christelijk bent, ben je van harte welkom bij ons op school

Wij vinden het belangrijk om respectvol met elkaar, onze omgeving en onszelf om te gaan.

Dit komt ook voort vanuit het feit dat we een christelijke school zijn. Maar als je niet christelijk bent, ben je natuurlijk van harte welkom. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

12

Ik ben er trots op dat ons slagingspercentage al een aantal jaar boven het landelijk gemiddelde ligt

Het lijkt nog erg ver weg die examens, vier, vijf of zelfs zes jaar. Maar we willen je toch even laten weten dat onze slagingspercentages al meerdere jaren op rij boven het gemiddelde van de scholen in Nederland liggen. Dus naast dat je een leuke schooltijd hebt op Pieter Groen, zorgen we er ook voor dat je slaagt en vol vertrouwen kunt starten aan je vervolgopleiding.

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!