menu

Pieter Groen biedt mavo, havo en vwo, en op ieder niveau TTO. Met persoonlijke aandacht, maatwerk en coaching willen we iedere leerling een fijne tijd en goede voorbereiding op de toekomst geven. 

Pieter Groen Musical Academy

Binnen Pieter Groen Musical Academy krijg je veel verschillende lessen. Je start in de brugklas met oriënterende lessen zoals, drama, dans en zang.  Naast deze lessen worden er ook workshops aangeboden. Ook is er een buitenschoolse activiteit; denk hierbij aan een kijkje achter de schermen van een musical dan wel het bijwonen van een musical. Het seizoen sluit je af met een eigen productie die je met je klas op het podium op Pieter Groen voor publiek gaat spelen.

Wil jij weten of de Pieter Groen Musical Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Technology Academy

Wil jij lekker met je handen aan de slag en hou je ervan om dingen te maken? Dan is de Technologie academy iets voor jou! Wij willen jou kennis laten maken met de nieuwste technieken en daarom zijn we voor de Pieter Groen Technologie Academy een samenwerking aangegaan met Vakcollege Rijnmond. Je krijgt daar namelijk les in de mooiste praktijklokalen en meest uitgebreide werkmaterialen uit  de regio. Een houtlokaal met professionele zaagapparatuur en een spuitcabine, een energielokaal met lasruimtes en een autolift en de Rijnmond MakerSpace met 3D printers, plotters en elektrische houtsnijapparatuur.

 

Wil jij naast je theorievakken ook graag lekker met je handen aan de slag dan is deze Academy echt iets voor jou. Wil jij weten of de Pieter Groen Technologie Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Discovery Academy

Misschien heb jij je al helemaal ingesteld op de universiteit, verslind je de Quest iedere week, ben je fan van het item ‘full proof’ van het Klokhuis. In dat geval is de Pieter Groen Discovery Academy vast iets voor jou. Je gaat zelf onderzoek doen op verschillende vakgebieden als industrieel ontwerpen, filosofie, heelal en economie. Je gaat het onderzoek opzetten, uitvoeren en presenteren. Vorig jaar hebben de leerlingen bijvoorbeeld een robot gemaakt van lego en geleerd deze te programmeren. Ook krijg je les van gastsprekers van het hbo, universiteit of uit het werkveld. 

Wil jij weten of de Pieter Groen Discovery Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Sport Academy

Ben jij sportief? En wil je nieuwe sporten leren? Dan is de Pieter Groen Sport Academy echt iets voor jou. Naast de standaard uren waarin je met je klas voetbal, basketbal, turnen en atletiek krijgt, ga je een keer per week de school uit om ergens anders de sporten. Zo ga je bijvoorbeeld surfen, tennissen, golfen, fitnessen, zwemmen, mountainbiken, longboarden en kickboksen.

En als het allemaal lukt met de corona maatregelen ga je ook ieder jaar een grote sportwedstrijd bezoeken. Zo zijn wij al naar een basketbalwedstrijd van de Grasshoppers en een voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal geweest.

Wil jij weten of de Pieter Groen Sport Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Business Academy

Ben jij ondernemend, actief en word je graag uitgedaagd? Dan is de Business Academy iets voor jou! Tijdens deze Academy zet je de eerste stappen naar een ondernemende toekomst. Nadat je tijdens de eerste lessen de basisvaardigheden van ondernemen hebt geleerd, natuurlijk op een leuke manier, start je al snel met een groepje een eigen bedrijf op. Ondernemen leer je namelijk door te doen. Je kiest een doelgroep en product uit, maakt een begroting, koopt producten in en je zorgt voor de marketing. Je bouwt een webshop en je leert en ondervindt hoe je social media kan inzetten voor jouw bedrijf.

Als ondernemer moet je over verschillende vaardigheden beschikken: je toont initiatief, bent creatief en vindingrijk, je leert presenteren, samenwerken, omgaan met geld, keuzes maken en daar verantwoording voor af te leggen.

Wil jij weten of de Pieter Groen Business Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Scroll jij regelmatig door Instagram? Verander je liefst elke week je profielfoto en zijn je vrienden niet veilig voor jouw camera? Ga je uit je dak van een nieuwe game die heel gaaf ontworpen is of schuif je juist de meubels in je kamer regelmatig heen en weer zodat deze er net weer wat anders uit ziet? Dan is de Design Academy wel wat voor jou! We gaan aan de slag met verschillende technieken; van fotografie en film tot ruimtelijk vormgeven. Je leert hoe influencers werken, hoe de wereld achter de media eruitziet, wat belangrijk is bij het ontwerpen van een logo en nog veel meer. Bruis jij van ideeën, ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken en wil jij jouw stempel drukken op de wereld van morgen? Bij de Design Academy is er alle ruimte voor jouw creativiteit.

Wil jij weten of de Pieter Groen Design Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Masterchef Academy

Hou jij van lekker eten, loopt het water je in de mond als er een taart in de oven staat en vind je het leuk om in de keuken te staan? Dan is de Masterchef Academy wel wat voor jou! Natuurlijk ga je tijdens deze academy veel de keuken in om wat lekkers te koken en bakken, maar je neemt ook een kijkje in de horeca wereld: je leert waar het eten vandaan komt, hoe het er aan toe gaat in de keuken van een echt restaurant en hoe het vervolgens bij de gasten op tafel terecht komt, dat doe je natuurlijk niet alleen op school, we gaan er ook regelmatig op uit. Je stelt zelf menu’s samen en gaat dit vervolgens voor echte gasten klaarmaken. Word jij de nieuwe PG Masterchef?

 

Wil jij weten of de Pieter Groen Masterchef Academy iets voor jou is? Je kunt je opgeven voor de Pieter Groen Academy week en alvast een lesje volgen. Zien we je ook? Aanmelden kan hier.

Pieter Groen Mixed Up Academy

Kan jij niet kiezen welke Academy het best bij jou past of vind je ze juist allemaal leuk? Dan is de Mixed Up Academy wat voor jou! Tijdens deze Academy volg je verschillende modules vanuit de andere Academies. Dus lekker sporten, koken, ondernemen, onderzoeken, creëren en acteren. Genoeg afwisseling, dus er zit altijd wat voor je bij.

Meer weten?

In de week van 31 januari 2022 kun jij al kennismaken met onze Pieter Groen Academies. Kom jij ook? Meer informatie vind je hier

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!