menu

Pieter Groen biedt mavo, havo en vwo. Met persoonlijke aandacht, maatwerk en coaching willen we iedere leerling een fijne tijd en goede voorbereiding op de toekomst geven. Ieder leerling mag een keuzeklas kiezen. Voor volgend schooljaar kun je kiezen uit 4 keuzeklasen. Binnen iedere keuzeklas krijg je veel verschillende lessen, naast deze lessen volg je workshops en ga je naar buitenschoolse activiteiten.  

Cultuurklas

In deze keuzeklas ga je aan de slag om een eindproduct neer te zetten. Natuurlijk is podiumtalent handig, maar ook als je meer houdt van decor of dans, muziek, techniek, geluid en licht is dit de academie voor jou. Binnen de Cultuurklas kies je na een aantal weken wat jij het leukst vindt en na een periode van ongeveer 16 weken werken jullie allemaal samen aan een eindproduct.

Hoe weet ik of ik daar aan mee kan doen?
Je krijgt bij de start een aantal lessen aangeboden in alle disciplines. Na een aantal weken wordt er een keuze gemaakt onder begeleiding van vakdocenten, zo weet je precies welk(e) onderdeel of onderdelen van de Cultuurklas bij je pas(t)(sen). Samen met o.a. de Ondernemersklas werken jullie toe naar een organisatieweek waar jullie een slotspektakel gaan verzorgen waar natuurlijk je ouders ook welkom zijn om al je vorderingen te zien!

Wetenschapsklas

Misschien heb jij je al helemaal ingesteld op de universiteit, verslind je de Quest iedere week, ben je fan van het item ‘full proof’ van het Klokhuis. In dat geval is de Wetenschapsklas vast iets voor jou. Je gaat zelf onderzoek doen op verschillende vakgebieden als industrieel ontwerpen, filosofie, heelal en economie. Je gaat het onderzoek opzetten, uitvoeren en presenteren. Vorig jaar hebben de leerlingen bijvoorbeeld een robot gemaakt van lego en geleerd deze te programmeren. Ook krijg je les van gastsprekers van het hbo, universiteit of uit het werkveld.

Sportklas

Dé Pieter Groen Sportklas is een begrip in Katwijk!
Ben jij sportief? En wil je nieuwe sporten leren? Dan is de Sportklas echt iets voor jou. Naast de standaard uren waarin je met je klas voetbal, basketbal, turnen en atletiek krijgt, ga je een keer per week de school uit om ergens anders de sporten. Zo ga je bijvoorbeeld surfen, tennissen, golfen, fitnessen, zwemmen, mountainbiken, longboarden en kickboksen.

In de planning staat ieder jaar een bezoek aan een grote sportwedstrijd. Zo zijn wij al naar een basketbalwedstrijd van de Grasshoppers en een voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal geweest.

Ondernemersklas

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hebben we meer dan 3.500 bedrijven. In onze maatschappij kun je de hele dag door met organiseren en handel te maken hebben en in de praktijk dus ook vaak met kopen- en wellicht verkopen. Bij Ondernemen leer je te begrijpen hoe dat werkt en hoe je daar mee om moet gaan. Voorbeeld: Voor de invoering van muntstukken deed men al aan ruilhandel. De ontdekking en ontwikkeling van het geld heeft hierin veel verandering gebracht. Die ontwikkeling gaat nog steeds door.

Hoe weet ik of ik daar aan mee kan doen?
Je start met een aantal lessen in allerlei disciplines die nodig zijn bij ondernemen want je werkt samen met o.a. de Cultuurklas naar een slotspektakelstuk in de organisatieweek waar je ouders ook van harte welkom zijn! Gericht een keuze maken voor Ondernemen zegt iets over jouw motivatie. Misschien kom je zelf uit een ondernemersgezin of wil je meer weten over het opzetten van een eigen bedrijf? Dan is de Ondernemersklas écht iets voor jou!

Meer weten?

Later dit schooljaar kun jij al kennismaken met onze Keuzeklassen. Meer informatie lees je hier.

Goed om te weten dat alle keuzeklassen alleen bij voldoende aanmeldingen starten in het nieuwe schooljaar.  

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!