menu

Pieter groen

Video afspelen

Pieter Groen biedt mavo, havo en vwo, en voor havo en vwo ook TTO. Met persoonlijke aandacht, maatwerk en coaching willen we iedere leerling een fijne tijd en goede voorbereiding op de toekomst geven. 

Christelijke school

Op Pieter Groen is iedereen welkom!

Wij vinden het belangrijk om respectvol met elkaar, onze omgeving en onszelf om te gaan.

Dit komt ook voort vanuit het feit dat we een christelijke school zijn. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Afwezigheid

Het is voor ons belangrijk dat leerlingen het naar hun zin hebben op school, want dan zijn ze minder geneigd om schooldagen over te slaan. Wij zien dit ook terug in onze verzuimcijfers. In het laatste verslag van het Regionaal Bureau Leerplicht Holland Rijnland is te zien dat het verzuim bij ons op school de laatste jaren sterk daalt en onder het gemiddelde in de regio ligt.

Kwaliteit

Kwaliteitszorg is voor Stichting Andreas College en de scholen die hieronder vallen een logisch instrument om te bepalen of we de goede dingen doen, of we die dingen goed doen en hoe we hier transparant over kunnen zijn.

Dit betekent dat wij ons continu verbeteren en hierover communiceren met onze leerlingen, ouders en onze directe omgeving. We hanteren een kwaliteitssysteem om onze verbeteringen te volgen en vast te leggen.

Wij voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk, omdat onderwijs gefinancierd wordt met publieke middelen. Maar ook omdat wij een stevige bijdrage willen leveren aan een succesvolle toekomst van onze leerlingen en ons personeel en in dialoog willen blijven met onze omgeving.

financien

Aan een school zijn altijd kosten verbonden, zo ook op Pieter Groen. Zo hebben we de kosten voor de Pieter Groen Academies, de iPad en uitjes. Wij kijken altijd naar diverse mogelijkheden en voordeligere opties. Zo hebben wij afspraken kunnen maken met leverancier en kunt u de iPad ook in termijnen betalen. Een overzicht van alle kosten vindt u hier.

Hier zijn we bijzonder trots op en niet omdat we graag hoge cijfers scoren, maar omdat de leerlingen blij en trots onze school verlaten met een diploma op zak en een toekomst voor ogen.

Tevredenheidsonderzoek

We houden ieder jaar ook tevredenheidsonderzoeken onder ouders en leerlingen en hieruit blijkt dat zij zeer tevreden zijn over de school en de juiste leuze hebben gemaakt. Gemiddeld tevredenheidscijfer is een ruime 8.

Al die cijfers zijn hartstikke leuk, maar waar het voor ons vooral uit blijkt is als we oud-leerlingen spreken. Zij geven dan altijd aan dat ze school missen en dat ze zo’n leuke tijd hebben gehad.

Ook goed om te vermelden is dat we tijdens de corona-tijd ons online onderwijs snel en goed op orde hadden. We hebben regelmatig gecommuniceerd en van ouders kregen wij terug dat zij blij waren hoe het bij ons op school geregeld was.

Meer weten?

Lees hier alles over tweetalig onderwijs bij Pieter Groen.

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!