Maandag 21 augustus, je eerste schooldag bij ons school. Hoe zou dat zijn? Wie kom je tegen? Hoe ziet je klas eruit? Hoe herken je je docenten? Allemaal vragen die jij ook kunt hebben en waar we je graag de antwoorden op geven. Daarom hebben we de ‘zachte landing’ bedacht, een programma waarbij het erom draait dat jij je op je gemak voelt bij ons op school. Hoe dat programma is opgebouwd lees je hieronder:
Als je je hebt aangemeld voor Pieter Groen, ontvang je in mei een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met je mentor en de introductiemiddag in juni. Tijdens deze dag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor, hoor je alvast hoe de eerste week na de vakantie er uit gaat zien en krijg je een rondleiding door de school.
De eerste week na de zomervakantie is de introductieweek. In deze week leer je klasgenootjes, je mentor, andere docenten en de school beter kennen. Naar de kwakel, een speurtocht in en om de school en lunchen met elkaar zijn een aantal activiteiten van die week. Natuurlijk volg je ook al een aantal lesjes om kennis te maken met de vakken op de middelbare school. Na deze week weet je nog meer over Pieter Groen.
Tot en met de herfstvakantie nemen we de tijd om te zorgen dat je je thuis voelt op school. Zo krijg je nog niet zoveel huiswerk in deze weken zodat je kunt wennen aan het feit dat je straks iedere dag huiswerk hebt. Daarnaast krijg je die weken nog niet zoveel toetsen en kan je geen lager cijfer dan een 5 halen.
Net als iedere andere klas heeft ook jouw klas een eigen mentor. Deze mentor zie je meerdere uren per week. Want naast dat je mentorles krijgt, geeft hij/zij je ook zijn/haar eigen vak. Je kunt met al je vragen terecht en je ouders trouwens ook. Eigenlijk zijn de mentor, jij en je ouders een soort team waarbij jouw groei centraal staat. De mentor overlegd meestal gewoon met jou, maar heeft ook regelmatig contact met je ouders, bijvoorbeeld tijdens de rapportbesprekingen.
Ook kan hij of zij jullie kennis laten maken met andere collega’s die jou zouden kunnen helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld collega’s die leerlingen helpen met bijvoorbeeld dyslexie. Dus als je ergens mee zit, ga gerust naar je mentor, ook buiten de lesuren wil deze je graag helpen.
In eerste instantie ga je met een vraag of als je niet zo lekker in je vel zit naar je mentor. Maar naast de mentor hebben we ook allemaal collega’s die jou kunnen helpen.
Coördinator Onderwijsondersteuning
Wij hebben op school een coördinator onderwijsondersteuning. Zij is er om je te helpen als je gedrags- of leerproblemen hebt. Zij kan je helpen met … En als het nodig is kan ze ook aan externe organisaties of deskundigen advies vragen of dit voor jou regelen. Dus als er iets is, twijfel niet om het aan te geven bij je mentor.
Dyslexie
Onze school heeft een dyslexiecoach. Deze helpt jou en ook de andere docenten bij ons op school om jou en andere leerlingen met dyslexie zo goed mogelijk te helpen. Voor dyslexie hebben we overigens goede afspraken gemaakt in de school, zo zijn er laptops met speciale programma’s (Kurzweil), worden toetsen in een speciaal (groter) lettertype geprint en kun je extra tijd krijgen om je toetsen te maken. Samen met de dyslexiecoach wordt gekeken welke middelen het beste passen bij jou.
Tip: Heb je je dyslexieverklaring al aangevraagd? Stuur dan een kopie mee met je aanmeldformulier
Helmbergweg 10, 2221 SZ
Postbus 48, 2220 AA
Katwijk Z.H.
Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!