menu

Docenten

Al onze docenten zijn opgeleid of zitten in de opleiding om docent te worden. Want we zijn ook opleidingsschool. Net als jij leren zij dus eigenlijk dagelijks bij. Pieter Groen werkt hiervoor samen met 9 andere VO-scholen en 3 lerarenopleidingen. Deze leraren in opleiding besteden extra veel aandacht aan de vaardigheden van deze tijd en bijvoorbeeld digitale vaardigheden. De stagiaires worden begeleid door docenten met al veel ervaring waarvan ze veel kunnen leren, maar ook de ervaren docenten leren weer bij door alle nieuwe ideeën van de stagiaires. Een win-winsituatie dus!

Vind je het leuk om er meer over te lezen? Kijk dan hier: www.haagseopleidingsschool.nl

medewerkers

Naast de docenten hebben we ook veel andere collega’s. Zo hebben we zowel in de Noord als in de Zuid een conciërge en kun je met al je vragen terecht bij de dames van de leerlingadministratie.

Ook hebben een manager bedrijfvoering, een facilitair medewerker en de schoonmaakdames die het gebouw piekfijn in orde houden.

Oh, en natuurlijk hebben we nog de dames van de kantine die jou in de pauzes graag voorzien van broodjes, tosti’s en soep.

Schoolleiding

 • Directeur a.i.: Kees Kloet
 • Adjunct-directeuren:
  • Floris van Helmond – vwo
  • Henk-Jan Glasbergen – havo
  • Yara Wiggers – mavo
  • Jaimie Prigge – brugklassen
 • Manager bedrijfsvoering: Nico van Welzen

Raden

Jij mag meepraten op Pieter Groen. We hebben namelijk een leerlingenraad die een aantal keer per jaar bij elkaar komt en ook overleg heeft met iemand van de schoolleiding. In dat overleg wordt er serieus naar je geluisterd, de school is er voor de leerlingen dus wij horen graag hoe we dat nog beter en leuker kunnen maken.

En als je ouders ook graag mee willen denken, daar hebben we een ouderraad voor. Ook zij zijn er om voor jouw belangen op te komen. Ze zijn er trouwens ook op de Open Dag dus als je vragen wilt stellen aan iemand die onafhankelijk is dan kan dat op de Open Dag!

wie was Pieter Groen

Pieter Willemsz Groen werd in 1808 in Katwijk geboren. Hij leed schipbreuk voor het eiland Tristan da Cunha en besloot er te blijven wonen. Later werd hij gouverneur van het eiland. Men noemde hem de “ongekroonde koning van Tristan da Cunha”. De kroon als teken voor leiderschap staat hiervoor symbool in ons logo.

Stichting Andreas College

Pieter Groen is een van de scholen van Stichting Andreas College. De andere scholen zijn Limes Praktijkonderwijs en Vakcollege Rijnmond. Op iedere school wordt een ander niveau onderwijs gegeven, maar we horen wel allemaal bij dezelfde stichting.

In de praktijk merk jij daar eigenlijk niets van. Maar er zijn bijvoorbeeld collega’s die voor alle scholen werken en niet alleen voor Pieter Groen.

Abio

Natuurlijk houden de leerlingen en docenten van Pieter Groen ook van een feestje! Hiervoor hebben wij op school de feest-commissie, genaamd ABIO. Onder leiding van twee enthousiaste docenten houdt een groep leerlingen – vanaf klas 2 en hoger – zich bezig met het organiseren van de leukste schoolfeesten. Van rodeostieren en superhelden tot stijldanswedstrijden en hoge hakken; voor elke leerling maken wij er een fantastisch feest van!